Nose work alkeet lokakuu

Nosework alkeet pe klo 19-20

Harjoitus kerrat 13.10., 20.10.., 3.11,  10.11. ja 17.11.

Kurssilla tutustutaan nosework-lajiin ja opetetaan koiralle eucalyptus-hydrolaatin haju. Teemme harjoituksia laatikkoetsinnässä ja sisäetsinnässä ns. pairing-menetelmällä, jossa koira samalla sekä ehdollistuu että oppii etsimään haluttua hajua. Kurssiin liittyy kotona tehtäviä harjoituksia, joista kouluttaja antaa ohjeet koulutuskerroilla.

Ryhmässä on max 4 koirakkoa.

Teitä kouluttaa Anu.

Kouluttajaesittely Anu Luoto

Työskentelen päätoimisesti maastobiologina ja luontokartoittajana pienessä konsulttitoimistossa. Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläinten kouluttaminen, Taitotalossa (Ami-Edu) vuosina 2018–2020. Näyttölajeina minulla olivat koira ja kissa. Sitä ennen olen opiskellut Winnovan hajukoirakoulutuksessa 2016–2017. Tarkoituksena on jatkossa tehdä koulutustöitä varsinaisen päivätyön ohessa.

Koiria minulla on ollut nyt reilut 17 vuotta, kaikkiaan kolme kappaletta. Kaikki ovat borderterrieri-uroksia. Kaikkien kanssa on harrastettu monia eri koiralajeja ja käyty erilaisissa koulutuksissa. Tutuiksi ovat tulleet agility, rally-toko, toko, mejä, näyttelyt, vesiriista- ja luolatreenit, nosework sekä nyt viimeisimpänä koiratanssi ja hoopers.

Tällä hetkellä nosework on pääharrastuslajini ja käyn kokeissa nuorimman koirani kanssa. Nousimme 2021 kek-koemuodossa 2-luokkaan. Nosework harrastuksen olen aloittanut vuonna 2015. Nosework-koulutuksia olen pitänyt nyt muutamia vuosia yhdistyspuolella. Muista nenänkäyttöä vaativista lajeista mejä eli metsästyskoirien jälkikoe oli toinen ykköslajeistamme. Laji on kuitenkin jäänyt, kun mejä-koirani valioitui ja sen myötä eläköityi lajista. Nuorimmainen on käynyt muutamassa kokeessa, mutta 3-vuotiaana alkanut paukkuarkuus estää meitä osallistumasta enää kokeisiin.

Muista lajeista erityisesti agility on lähellä sydäntäni ja olenkin toiminut yhdistyspuolella kouluttajana ja olen suorittanut Suomen agilityliiton koulutusohjaaja kurssin vuonna 2013. Agilityssä olen kisannut medi 3-luokassa. Tällä hetkellä minulla ei ole kisakoiraa. Myös rally-toko on kuulunut harrastusvalikoimaan ja vanhimmalla koirallani on RTK2 ja keskimmäisellä RTK1. Olen myös kouluttanut rally-tokon alempia luokkia yhdistyskoulutuksissa. Vanhimman koiran kanssa on aikoinaan käyty myös muutamissa TOKO-kokeissa.

Kouluttamisessa haluan edetä koiran ehdoilla ja käyttää positiivisia menetelmiä. Huomioin myös koiran laji- ja rotutyypilliset käyttäytymispiirteet. Tärkeää on, että sekä koira että ohjaaja viihtyvät sekä kokevat yhteisiä onnistumisen hetkiä. Pyrin aina mukauttamaan koulutustehtävät ohjaajan ja koiran tasolle, niin että edistymistä kuitenkin tapahtuu.


kuva pixapay

155,00 €